برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
logo

شبکه بهداشت درمان چاراویماقcharoimagh health care network

فهرست اصلی
تاریخ : دوشنبه 26 تير 1402
کد 334

برگزاری همایش تعالی و جوانی جمعیت در شبکه بهداشت و درمان شهرستان چاراویماق

همایش تعالی و جوانی جمعیت در شبکه بهداشت و درمان شهرستان چاراویماق با محوریت رشد ازدواج و فرزند آوری برگزار شد.

به گزارش روابط‌ عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان چاراویماق: همایش یک روزه جوانی جمعیت با دعوت از سخنران استانی " دکتر کارآموز، مسئول جوانی و تعالی جمعیت مرکز بهداشت استان " در روز یکشنبه بیست و پنجم تیر ماه سال جاری در سالن اجتماعات جمهوری فرمانداری، برای مدیران ادارات ، سفیران سلامت خانوار، پیام گزاران ادارات، اعضای خانه مشارکت و  داوطلبان سلامت، برگزار شد.
در ابتدای این همایش پس از قرائت قرآن مجید و پخش سرود ملی، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چاراویماق ضمن خوش آمدگویی به مدعوین، در راستای ازدواج و شرایط آن و همچنین مطالبی در خصوص آمار ازدواج و طلاق در این شهرستان بیان نمود. مهندس رستمی به برخی از چالش های اجتماعی به عنوان موانع افزایش جمعیت و فرزندآوری به هنگام اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه در دهه های اخیرشعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» و یا «دو فرزند کافیست» در زمینه کنترل جمعیت و تنظیم خانواده سیاست هایی اعمال می شد، ولی اکنون نرخ باروری به زیر حد جانشینی دو فرزند رسیده است.
در ادامه حجه الاسلام صفری امام جمعه شهرستان به بیان چگونه می‌توان ازدواج را برای جوانان آسان کرد تا از ضررهایی که از به تاخیر انداختن ازدواج برای جوانان ما به وجود می آید جلوگیری نمود، پرداخت.
دکتر توکلی فرماندار شهرستان چاراویماق در این همایش گفت: در دهه های اخیر از جمعیت جوان ایران کاسته شده و به نسبتی بیشتر، تعداد افراد در آستانه سالمندی افزایش یافته است. با اطمینان می توان گفت در ۲۰ سال آینده اگر این روند ادامه پیدا کند با مشکل جدی افزایش جمعیت سالمندی و کاهش جمعیت جوان مواجه خواهیم بود.
سپس در ادامه دکتر کارآموز در خصوص عوامل مختلف موثر بر ایجاد عدم تمایل به فرزندآوری از جمله بحث فرد گرایی و اولویت دادن به خویش توضیحاتی ارایه نمود و اینکه خودخواهی، صرفا به عدم تمایل به فرزندآوری محدود نمیشود بلکه بر سایر حیطه های زندگی از جمله روابط بین زناشویی نیز اثر گذاشته و منجر به افزایش میزان طلاق در جامعه گردیده است.
دکتر کارآموز گفت: در گذشته از ابزارهای مختلفی برای کنترل جمعیت استفاده می شد از جمله ،غربالگری اجباری جنین، تبلیغ فواید سزارین در سطح جامعه، اثرات سوء بارداری بر مادر....که امروزه با توجه به یافته های علمی روز، بایستی در جهت اصلاح دیدگاه و فرهنگ مردم برای خروج از افکار منفی و غیر واقع و رفع شبهات مربوطه تلاش بسیار نمود.
وی در ادامه افزود: کاهش جمعیت که منجر به سالمندی در سال‌های آینده خواهد شد، یکی از مهمترین چالش‌های پیش روی کشورمان است که سال‌ها قبل رهبر معظم انقلاب این مسئله را مطرح کرده بودند. با این وجود پنجره جمعیتی کشور هنوز باز است و باید برای حفظ جوانی جمعیت در دهه‌های آینده، تدابیر و اقدامات موثرتری انجام داد.
دکتر کارآموز در پایان تاکید کرد: علاوه بر وظایفی که حکومت بر اساس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت  بر عهده دستگاهها گذاشته است، عزم ملی و تلاش و کوشش آحاد مردم نیز  در جهت حل بحران کنونی جمعیت بسیارضروری و واجب می باشد.